Categorii
Interviuri Joburi Profesionale Sfaturi

      Principal33, de la 50 la peste 200 de angajați în doi ani

Principal33 este o companie multinațională care oferă soluții IT de înaltă calitate, de la consultanță la suport, având birouri în mai multe orașe din România și din străinătate. Compania este într-o permanentă căutare de talente, iar în ultimii doi ani a înregistrat o creștere accelerată a numărului de angajați: în 2021, Principal33 România avea 50 de angajați, iar acum are peste 200. Despre acest subiect, precum și despre punctele forte ale companiei, mediul de lucru, participarea la evenimente de recrutare organizate în format fizic, joburile disponibile sau procesul de recrutare am povestit cu Otilia Balla, Talent Acquisition Lead, în cadrul Principal33 România.

Care sunt serviciile pe care le oferă Principal33?

Ne concentrăm pe diverse industrii, precum AI, energie, turism și leasing de aeronave. Focusul nostru este pe software architecture și development, web, desktop (front-end/back-end/database/UI/UX) și mobile development (iOS & Android), quality assurance și Cloud migration, dar și management consulting și business support/service management. Ne găsiți în Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Brașov, Valencia, însă colegii noștri lucrează și remote din celelalte orașe ale țării, dar și din afară.

Clienții noștri primesc tot ce au nevoie, adaptat la industria lor. Vrem să susținem afacerile lor de la început până la sfârșit, oferind experți potriviți pe toate nivelurile de senioritate. Scopul nostru? Să ne asigurăm că produsele clienților funcționează perfect. De asemenea, nu uităm nici de echipa noastră – oferim traininguri, internship-uri și încurajăm obținerea certificărilor.

Știm că numărul angajaților din cadrul Principal33 România a crescut foarte rapid în ultimii doi ani. În 2021, compania avea 50 de angajați, iar acum are peste 200. Care sunt elementele care au determinat această creștere accelerată a numărului de angajați? 

Principalul motor al creșterii accelerate a numărului de angajați la Principal33 România a fost extinderea portofoliului de clienți și proiecte, care a generat o cerere sporită pentru serviciile companiei. Acest lucru, combinat cu reputația bună de angajator și calitatea superioară a serviciilor reflectată în feedback-ul pozitiv al clienților, a determinat creșterea organică a echipei pentru a satisface nevoile în continuă evoluție.

Care a fost strategia de recrutare a companiei care a adus aceste rezultate? 

Pentru a susține creșterea numărului de angajați, Principal33 a aplicat o strategie de recrutare concentrându-se pe identificarea celor mai buni specialiști, un proces riguros de selecție, oferirea unui pachet motivant de beneficii, facilitarea relocării, crearea unei culturi organizaționale deschise care încurajează dezvoltarea, programe interne de training și folosirea recomandărilor angajaților existenți.

Este binecunoscut faptul că Principal33 participă constant la diverse evenimente de recrutare organizate în format fizic. Care sunt avantajele acestui tip de evenimente de recrutare? 

Participarea la evenimente de recrutare fizice aduce companiei Principal33 avantaje precum: interacțiunea directă cu candidații, identificarea mai bună a abilităților soft, consolidarea brandului de angajator și validarea tehnicilor de recrutare cele mai eficiente. 

Cât de importantă este interacțiunea directă dintre candidați și reprezentanții companiilor, dincolo de încărcarea unui CV pe o platformă de recrutare online?

Interacțiunea directă, față în față cu candidații, este esențială pentru a stabili o conexiune la nivel uman și a înțelege mai bine abilitățile soft, motivările și potențialul fiecărui candidat dincolo de CV.

Care sunt punctele forte ale companiei?

O strategie de recrutare eficientă și un pachet atractiv de beneficii care atrag cei mai buni specialiști, o cultură organizațională deschisă care încurajează dezvoltarea, precum și calitatea superioară a serviciilor susținută de o echipă talentată și implicată.

Prin ce se remarcă Principal33 în domeniul de activitate?

Prin strategia de recrutare pentru atragerea de talente, cultura organizațională deschisă și vibe-ul unic apreciat de candidați, dar și prin calitatea superioară a serviciilor susținută de o echipă implicată.

Ce joburi oferă compania în prezent?

Rolurile deschise acum în cadrul Principal33 sunt următoarele:

  • QA Manual
  • QA Automation
  •  .NET Developer 
  • Python Developer
  • Dynamics 365 / Power Platform Developer 
  • Full Stack Software Developer (React & .NET)
  • React Developer
  • SAP BI/BW Consultant
  • React Native Developer
  • PostgreSQL Developer 

Cum poți face parte din echipa Principal33?

Pentru a face parte din echipa Principal33, cea mai bună modalitate este să îți depui candidatura online la pozițiile deschise de pe site-ul companiei sau prin e-mail la adresa recruiting@principal33.com și să participi activ la evenimentele noastre de recrutare pentru a interacționa direct cu reprezentanții companiei. Suntem mereu în căutare de noi colegi talentați și pasionați!

Cum se derulează procesul de recrutare? 

Procesul de recrutare în cadrul Principal33 este structurat astfel încât să ofere candidaților o experiență plăcută și să permită companiei identificarea celor mai potriviți specialiști. După depunerea candidaturii și o discuție inițială cu echipa de HR pentru a stabili contextul, urmează de obicei:

  • Un interviu tehnic cu un specialist din departamentul vizat, pentru a înțelege nivelul de expertiză tehnică al candidatului.
  • O discuție cu un reprezentant al unui posibil client/proiect viitor, pentru a vedea adaptarea la specificul muncii.
  • Ofertarea condițiilor contractuale și de beneficii din partea echipei de HR.
  • Procesul este deschis, colaborativ și are ca scop identificarea celui mai potrivit candidat pentru fiecare rol în parte, precum și dezvoltarea pe termen lung a fiecărui coleg.

Care sunt beneficiile pe care le oferă compania viitorilor angajați? 

Printre beneficiile oferite viitorilor angajați Principal33 se numără bonusuri de recomandare, acces la platforma de training Udemy, abonament Bookster, prime ocazionale, zi de naștere liberă, abonament medical privat, evenimente și teambuildinguri, precum și un mediu de lucru dinamic și prietenos.

De ce să alegi o carieră în cadrul Principal33? 

Principal33 oferă un mediu de lucru dinamic, inovator și prietenos, oportunități de contribuție la proiecte de top, evoluție în carieră, beneficii atractive și un echilibru între viața profesională și personală, oferind astfel un sentiment de împlinire prin rezultate de impact.

Cum sfătuiești candidații să se pregătească pentru participarea la Târgul de Cariere? 

Sfatul meu este să fie concentrați pe cercetarea companiilor prezente, să își actualizeze CV-ul și să fie deschiși la discuții, astfel încât să poată face o impresie puternică asupra potențialilor angajatori.

Principal33 la Târgul de Cariere

Așa cum ne-a obișnuit deja, Principal33 va lua parte la Târgul de Cariere | Brașov și toamna aceasta, iar reprezentanții companiei abia așteaptă să interacționeze cu participanții, să răspundă întrebărilor acestora și să recruteze noi colegi. Așadar, vino la Târgul de Cariere, în 3 și 4 noiembrie, la Coresi Shopping Resort, să discuți față în față cu reprezentanții Principal33, să afli mai multe despre locurile de muncă disponibile, să descoperi ce beneficii îți oferă și să faci un pas important în cariera ta!