Categorii
Joburi Profesionale Stiri

Piața muncii la final de an: care sunt domeniile în care companiile încă oferă locuri de muncă

Studiile efectuate recent la nivel național pe piața muncii relevă faptul că în ultimul trimestru al anului în curs a avut loc o scădere a numărului de joburi, companiile fiind mai puțin active în a atrage candidați. Totuși, conform statisticilor realizate de echipa Târgul de Cariere, există domenii în care se caută candidați potriviți chiar și la final de an. Domeniile în care angajatorii oferă cele mai multe joburi în ultima parte a acestui an sunt: inginerie, IT, producție, tehnică, automotive, logistică, transport, telecomunicații, comerț, marketing, comunicare, servicii, BPO, resurse umane sau financiar-bancar.

Peste 150 de companii au luat parte la ediția de toamnă Târgul de Cariere, în lunile octombrie-noiembrie, și au oferit aproximativ 7 000 de joburi. Angajatorii prezenți la eveniment erau în căutare de noi talente și, într-un cadru relaxat cu multe zâmbete și entuziasm, au prezentat candidaților povestea companiei lor, ofertele de angajare și oportunitățile profesionale, pentru a-i convinge să li se alăture. Ca de fiecare dată, companiile participante au reușit să găsească oameni potriviți pentru joburile disponibile și, totodată, să câștige mai multă notorietate pe piața muncii, prin promovarea brandului de angajator.

La ultima ediție Târgul de Cariere, au participat aproximativ 15 000 de candidați, care au avut posibilitatea să aleagă dintr-o mare varietate de oferte de angajare, din domenii de activitate diverse. Cele mai căutate joburi au fost: specialiști în relații și suport clienți, ingineri, programatori, mecanici, operatori back office, team leaderi, agenți de vânzări, testeri, operatori de producție, lucrători comerciali, economiști, specialiști în marketing și comunicare. Pentru candidații prezenți la evenimentele noastre, Târgul de Cariere este locul în care ai oportunitatea de a găsi un job potrivit, de a primi sfaturi utile în carieră de la profesioniști din diverse domenii sau de a te reinventa din punct de vedere profesional.

„Deși, climatul general pe piața muncii tinde sa fie nesigur pe final de an, toamna aceasta am putut observa, prin prisma evenimentelor Târgul de Cariere, că încă există domenii în care specialiștii sunt la mare căutare. Numărul mare de candidați, dar și de companii care ni s-au alăturat sezon de sezon ne-a bucurat și ne oferă un strop de optimism pentru anul care urmează”, a transmis Ilinca Hoinic, Head of Marketing la Târgul de Cariere.

Târgul de Cariere a împlinit anul acesta 17 ani de activitate și este cea mai mare rețea de evenimente de recrutare și employer branding din România și Republica Moldova, reunind sute de angajatori și mii de candidați de două ori pe an, în sezonul de primăvară și cel de toamnă. Târgul de Cariere a demonstrat că fiecare ediție este un moment oportun pentru a face lucrurile mai bine, devenind, astfel, cea mai răspândită soluție de recrutare selectivă cu un rol esențial în formarea pozitivă a pieței muncii. Povestea noastră continuă și deja am început pregătirea ediției de primăvară. Vă invităm să urmăriți platformele noastre sociale pentru noutăți.