Categorii
Sfaturi

   Șapte motive pentru care nu ești contactat de către angajator după ce aplici pentru un job

Mulți dintre noi am experimentat situația în care am aplicat pentru o anumită poziție, însă nu am fost contactați de către angajator. Motivele sunt diverse. Noi vi le prezentăm pe cele mai comune.

  1. Aplicația ta a ajuns prea târziu la angajator

Există situații când vezi un job care îți atrage atenția, îl consideri potrivit pentru tine și, de multe ori, aplici direct, fără să acorzi atenție momentului în care a fost publicat. Este posibil ca în momentul în care ai aplicat pentru jobul respectiv acesta să nu mai fie valabil, întrucât a fost obținut de către o altă persoană. În unele cazuri, angajatorii omit să dezactiveze, de pe anumite platforme de recrutare, joburile care nu mai sunt disponibile. 

  1. Jobul a fost oferit unui intern sau compania s-a reorganizat în așa fel încât poziția respectivă nu mai este disponibilă

În cadrul companiilor, pot avea loc diverse schimbări mai mult sau mai puțin prevăzute, iar anumite poziții ajung să revină unei persoane din interiorul instituției, după o serie de analize interne, sau să nu mai fie disponibile, în urma unei reorganizări.

  1. CV-ul conține greșeli de exprimare, de punctuație, gramaticale sau este incomplet

Angajatorii pun mare accent pe CV-ul candidatului. Acesta trebuie să fie aranjat în pagină corect, fără greșeli gramaticale, de exprimare sau punctuație, trebuie să reflecte clar abilitățile și punctele forte ale candidatului. În cazul în care ai aplicat pentru un job și nu ai fost contactat, este recomandat să arunci o privire peste CV și să verifici dacă nu cumva acesta conține greșeli ori lipsesc informații din anumite secțiuni. 

  1. Profilul tău nu este potrivit jobului

Un alt motiv pentru care nu ești contactat de către angajator poate fi redat de faptul că ai aplicat pentru un job care nu este în concordanță cu profilul tău. Chiar dacă, la o primă vedere, ai impresia că ești potrivit pentru jobul la care aplici, e posibil ca angajatorul să caute un alt profil de candidat. În acest context, este recomandat să acorzi atenție descrierii jobului și așteptărilor angajatorului în raport cu profilul tău profesional.

  1. Nu ai suficientă experiență

În momentul în care aplici pentru un loc de muncă, trebuie să ai în vedere și nivelul de experiență dezirabil pentru acesta. Multe poziții necesită o experiență în domeniu de câțiva ani, iar dacă aplici pentru un prim job sau ești activ de puțin timp în câmpul muncii, există posibilitatea ca angajatorul să nu te contacteze pentru simplul fapt că pentru acel job compania recrutează doar oameni cu experiență.

  1. Ai trimis CV-ul la o adresă de e-mail greșită sau ai omis să încarci CV-ul pe site-ul angajatorului

Înainte de a trimite CV-ul, asigură-te că adresa de e-mail este corectă, iar după ce completezi formularul anterior încărcării CV-ului, fii sigur că nu omiți atașarea acestuia. 

  1. Sute de aplicări pentru același job

Există situații în care sute de persoane aplică pentru același job, fapt care face dificil procesul de selecție.

Cum poți aborda astfel de situații:

  • Ia în calcul data în care anunțul de angajare a fost publicat;
  • Fii atent la redactarea CV-ului: caută modele actuale de redactare a CV-urilor și inspiră-te, atenție la greșeli de gramatică, ortografie, punctuație, așezare în pagină, poza folosită, completarea câmpurilor;
  • CV-ul trebuie să fie în concordanță cu jobul pentru care aplici (exemplu: dacă ai studii în comunicare și ai lucrat doi ani ca ofițer de presă, dar aplici pentru un rol de programator cel mai probabil angajatorul va considera că nu ai abilitățile necesare pentru un astfel de job);
  • Faptul că angajatorul nu te-a contactat nu trebuie să te descurajeze – există numeroase motive obiective -, trebuie doar să fii conștient de abilitățile pe care le ai, să le pui în valoare și să fii perseverent, deoarece vei obține jobul potrivit pentru tine;
  • Ia fiecare experiență ca pe o parte a procesului de formare profesională și personală și folosește-o în avantajul tău pentru a deveni mai bun.

În fiecare primăvară și toamnă, aducem angajatorii și candidații față în față, în încercarea de a facilita comunicarea dintre cele două părți. Participarea la evenimentele Târgul de Cariere îți oferă posibilitatea de a interacționa direct cu angajatorii momentului, de a primi sfaturi și informații utile din partea lor, de a aplica pentru un job chiar la fața locului sau de a afla dacă ești potrivit pentru o anumită poziție de interes. Am început deja pregătirea sezonului de toamnă. Poți consulta calendarul nostru aici.

Exit mobile version