Categorii
Interviuri Profesionale Sfaturi

Business Intelligence in Virtual Reality & Ultra Smart Digitalization by Vector Business Apps

Dezvoltarea profesională și personală, posibile prin platforme de realitate virtuală

În contextul actual, anumite sectoare economice trec prin etape de restructurare, altele s-au dezvoltat ca urmare a creșterii interesului pentru anumite servicii și în același timp multe companii continuă activitatea în mediul online. Variante există, de la joburile full-time până la cele remote, part time sau chiar dedicate celor pregătiți pentru o reorientare profesională.​

Echipa Târgul de Cariere a stat de vorbă cu Diana Dunca, Psiholog Organizațional Vector Business Apps & Total Capabilities Center, despre cum poate realitatea virtuală să ajute companiile să evolueze, chiar și în această perioadă, prin oferirea de traininguri, coaching, consultanță și programe de dezvoltare personală și profesională angajaților săi.

Diana, spune-ne câteva cuvinte despre compania Vector Business Apps

Diana: Vector Business Apps este o companie cu proiecte îndrăznețe și inovative, care face parte dintr-un grup de companii, alături de Total Capabilities Center, care-și propune sa ajute companiile sa obtina performanta superioara sustenabila. Dacă prin Total Capabilities Center, oferim servicii de training, programe de dezvoltare si consultanta, Vector Business Apps, ofera infrastructura digitala necesara pentru a genera, cum am mai spus, performanța superioară sustenabilă.

Compania este axată pe dezvoltarea de platforme de realitate virtuală, menite să ajute la învățarea și dezvoltarea unor anumite abilități. Oferim afacerilor și consumatorilor suport inovativ și practic în atingerea de performanță superioară sustenabilă, atât în viața personală cât și în cea profesională. 

Care sunt aceste platforme și ce rol are fiecare?

Diana: Platformele dezvoltate de Vector Apps găzduiesc aplicații 2D( disponibile pe PC, smartphone sau tabletă), prin care putem monitoriza ședințele, gestiona obiective, urmări planurile de acțiune și realiza evaluarea performanței, iar în 3D, o platforma de tip Business Intelligence in Realitatea Virtuala într-un sistem interconectat, capabil să devină un antrenor virtual de performanță și satisfacție personală. 

Workbook– este una din platformele 2D aferente multisystemului Vector.

Angajații pot utiliza aplicațiile Vector găzduite pe platforma WORKBOOK, ca instrumente de lucru ce generează rapoarte în timp real și folosesc cele mai relevante date pentru ca întreprinderile să poată acționa rapid. Adesea, deciziile luate într-o organizație (iau in considerare mai mult de un factor) au mai mult de un aspect. Prin urmare, deciziile de afaceri necesită, de asemenea, date și valori din diferite aspecte ale unei organizații.

Helis City

Platforma in Realitatea Virtuala am construit-o sub forma unui oraș cu 3 districte, care acoperă 3 arii complexe, Learning & Development, Management & Leadership si SelfManagement & Wellbeing.

Experiența în orașul virtual Helis City este una imersiva, asta înseamnă ca vei simți ca ești acolo și vei trăi o experiență unică. Pe lângă activitățile prin care utilizatorii își pot dezvolta  și practica abilități, utilizatorii pot interacționa cu personaje care sunt responsabile de performanța lor și care influențează atât calitatea vieții profesionale, cat si cea personală.

3D Learning

Marea provocare în formarea și dezvoltarea abilităților este asigurarea unei practici corecte. Soluțiile rulate până acum, prezența antrenorului (coach) sau a managerului, presupun nu numai costuri foarte ridicate (bani sau timp) ci și instalarea factorilor de inhibare în cazul persoanei care practică. Folosind practicarea în realitatea virtuală am eliminat factorii de inhibare și am redus substanțial costurile.

Scopul acestei platforme este acela de a face accesul la performanță superioară ușor și rapid, folosind ultima generație de tehnologie.

Wellbeing

Stim ca performanta este dramatic  influentata de starea noastra de bine, in proportie de peste 50%. Asta înseamnă ca oricat de bine am stapanii anumite abilitati, daca starea noastra de bine nu este in parametrii optimi, atunci nici perfomanta noastra nu va cea la care ne așteptăm.   

Din districtul de SelfManagement, se poate accesa aplicații prin care putem schimba starea în cateva secunde. Cateva exemple ar fi plimbarea pe lac cu barca, Vacanta de 5 minute, mental SPA-ul sau aplicații prin care crestem nivelul de adrenalina.

Cum v-ați adaptat ca si companie la situatia actuala? A fost nevoie de o schimbare sau nu neapărat?

Diana: Se spune că „Pe timp de criza sunt doua tipuri de persoane (sau companii, as adauga eu ): cele care plang și cele care vand batiste.”

Ei bine, cu certitudine, noi facem parte din categoria celor care aduc batistele. Și nu orice fel de batiste.

Schimbare?! Oh da, schimbarea e necesara. Ar fi culmea sa facem aceleași lucruri și să așteptăm rezultate diferite.

Au intervenit modificări în structura de lucru a companiei pe care o reprezentati? Dacă da, ce fel de modificări? 

Diana: Să spunem ca spațiul în care ne desfășurăm noi activitatea, ne-a permis sa continuam fără sa fim nevoiti sa lucram de acasă, însă pregătim ceva foarte tare si pentru cand ne vom dori sa lucram Remote, dar în același timp sa nu ne fie afectata performanta, ci dimpotriva, sa generam si pentru noi, performanta superioara sustenabila. Și ce e și mai WOW, e ca va fi disponibila si pentru alte companii. Acolo vom putea organiza ședințe eficiente, workshopuri, dar și conferințe.

Echipa lucrează de acasă? Ați redus personalul? 

Diana: Nu am redus personalul, dimpotriva, suntem in continua expansiune. Permanent suntem in căutare de colegi care se ni se alăture, In special pentru departamentul de IT Development.

Cum vedeți viitorul pentru compania voastră?

Diana: Aș putea spune că soluțiile de tip Ultra Smart Digitalization oferite de Vector Business Apps sunt ca o gura de oxigen indispensabilă, nu doar pentru a supraviețui, ci pentru a merge mai departe și pentru a progresa.

Pregătim VRemote, o platforma care ne va permite sa lucram împreună, chiar dacă suntem separați fizic. Și cand spun de a lucra, nu mă refer doar la a comunica, ci la lucra și a aduce REZULTATE impreună.

Ce recomandări concrete aveți pentru companiile care doresc să investească în angajații lor?

Diana: Recomandăm companiilor să investească în ULTRA SMART DIGITALIZATION.

Dacă vă aduceți aminte, România a fost atât de în urma cu tehnologia și internetul, incat mișcare inteligentă pe care a facut-o, a fost sa o adopte ultima metoda de implementare. Dacă tot se vorbește de digitalizare, hai sa o facem inteligent și să fim în pas cu inovația! Pe cat este Realitatea Virtuala de complexa cand vorbim de arhitectura din spate, pe atat este ușor de folosit cand discutam de interfata.

Dacă există vreun concept cu care v-am captat atenția, haideți să discutam mai multe. Ne găsiți pe https://vector-app.com/ , pe adresa de email office@vector-app.com sau la telefon: 0760 663 747