Categorii
Sfaturi

Cosmin Ardelean, artistul care a ieșit din atelier ca să organizeze evenimente

Dacă ești tentat să te gândești la Rambo când spui „production guy”, am putea să dărâmăm chiar acum un mit: omul nostru de producție e un artist. În adevăratul sens al cuvântului.

A terminat Universitatea de Arte Plastice și Design, secția Ceramică, Sticlă, Metal, a avut până acum lucrări expuse în mai multe orașe, a studiat timp de 6 ani vioara, a învățat singur să cânte la chitară bas și a cântat în țară și în străinătate cu cele două trupe din care făcut parte.

Și-a descoperit apoi o altă pasiune, pe care a transformat-o în job: organizarea de evenimente. Din octombrie 2016, Cosmin Ardelean e Event Manager la Fapte.

Venirea lui într-o mică firmă care organizează mari evenimente nu a fost întâmplătoare: „Am vânat câteva luni postul, vă urmăream activitatea, știam ce chestii faine faceți la Jazz in the Park și la Târgul de Cariere și știam că aici m-aș potrivi. Apoi am aflat de Zilele Nordului și de alte proiecte pe care le pregătiți. Aveam ceva experiență în evenimente de la un job anterior, așa că știam că aici vreau să vin.”

De la munca în atelier, la lucrul cu oamenii și evenimentele

După 6 ani de vioară, după facultate și master la Universitatea de Arte și Design, primul lui job a fost la o agenție de publicitate din Cluj. La început a fost șofer, apoi a făcut vânzări, dar a ajuns să se ocupe și de organizarea unor evenimente. Și i-a plăcut. Așa de mult încât a știut că vrea să păstreze arta ca hobby, iar Event Managementul să-l transforme în job.

„Am fost mereu atras de arte. Nu m-a atras niciodată biologia sau alte domenii. După masterul de la Arte mi-am dat seama că îmi place la fel de mult să lucrez în organizarea de evenimente, să mă asigur că totul merge bine. La final când vezi zâmbetele de pe fața oamenilor și știi că ai făcut treabă bună, satisfacția e uriașă”, ne-a împărtășit Cosmin, între o planificare de buget și o închiriere de sală pentru Târgul de Cariere.

L-am întrebat cum crede că ar trebui să fie un bun event manager. Ne-a spus că e vital să fie organizat, bun coordonator, rezistent la stres, bine informat și comunicativ pentru că are de gestionat „un sistem complex de logistică, resurse umane și servicii care pe parcurs trebuie să se îmbine și să funcționeze ca un soi de sistem de roți dințate”.

Cât de diferită e viața de artist de cea de organizator de evenimente?

Probabil că-l întreabă multă lume asta, dar nu puteam să nu atingem punctul ăsta: cum se îmbină pasiunea pentru artă cu cea de…om bun la toate? A zâmbit, apoi ne-a spus: „Stăteam în atelier zile întregi, acolo mâncam fără să simt nevoia să ies, nici nu-mi dădeam seama cât de mult îmi lipsește interacțiunea cu ceilalți. Acum pictez, modelez, fac câteva expoziții pe an ca satisfacție personală. Dacă voi avea timp probabil că o să mai și cânt și o să mai expun în timpul liber, dar până atunci pun umărul la organizarea unor evenimente faine care-mi plac enorm. Nu regret deloc schimbarea.”

Pot să vă aduc personal CV-ul? Sau cum a intrat Cosmin în Fapte

În era online-ului, mai sunt oameni care vin să-ți aducă personal CV-ul. Și care știu exact ce vor, unde și de ce. Cosmin e unul dintre ei. Simțea că dacă vine și ne lasă fizic CV-ul are șanse mai mari. Așa că a venit în biroul Fapte în toamna anului trecut și ne-a spus că vrea să-și depună CV-ul pentru poziția de event manager. Apoi s-a făcut nevăzut. L-am revăzut cu toții după câteva săptămâni, când ne-a fost prezentat ca „noul coleg de pe producție”.

Cosmin, tu ne demonstrezi că arta și buna organizare fac casă bună. Mult spor în toate și La Mulți Ani!