Categorii
Joburi Profesionale

Cele mai neobișnuite profesii din lume

La întrebarea Care e primul cuvânt care îți vine în minte când auzi cuvântul profesie?, cel mai probabil, cuvintele medic, profesor, inginer, IT-ist, avocat, mecanic, pompier, polițist, recepționer sau contabil s-ar afla printre cele mai comune răspunsuri. Pe lângă profesiile tradiționale, există multe alte joburi mai puțin cunoscute, care nu te-ai fi gândit că există. Îți prezentăm câteva dintre cele mai neobișnuite joburi din lume și care este câștigul posibil în cazul fiecăruia. Poate te reprofilezi :).

Mirositor de axile

Mirositorii de axile colaborează cu producătorii de deodorante, pentru a asigura calitatea produsului. Aceștia își petrec zilele într-o cameră închisă sau în aer liber, mirosind uneori până la 60 de axile pe oră. Scopul lor este de a determina cât de eficient este un anumit tip de deodorant. Câștig posibil: 25$/oră.

Instructor de surf pentru câini

Credeți sau nu, chiar există cerere pentru a învăța câinii să facă surf. Profesioniștii sunt plătiți să învețe câinii – și pe stăpânii lor – să facă surf. Există, de asemenea, instructori care învață exclusiv câinii să practice acest sport. Câștig posibil: 13$/oră.

Împingător de pasageri în metrou

Oshiya este un termen japonez informal care poate fi tradus ca împingător. Acesta este numele dat angajaților din stațiile de metrou din Japonia care, îmbrăcați în uniformă și cu mănuși albe, sunt responsabili de împingerea ultimilor pasageri din metrou pentru ca ușile acestuia să se poată închide la orele de vârf, când aglomerația este foarte mare. Câștig posibil: 13$/oră.

Babysitter pentru struți

Creșterea struților este luată foarte în serios în Africa de Sud, unde sunt angajați babysitteri care supraveghează în permanență puii de struț, asigurându-se că nu evadează, că nu sunt mâncați de prădători sau că nu se bat între ei. Câștig posibil: 10$/oră.

Mulgător de șerpi

În grădinile zoologice, companiile farmaceutice sau instituțiile de cercetare academică, se caută persoane pentru jobul de mulgător de șerpi. Motivul pentru care se mulge venin de șarpe este acela de a dezvolta un antidot, deoarece mii de oameni din Africa și India mor anual din cauza mușcăturilor de șerpi veninoși. Câștig posibil: 5,000 $/lună.

Privitor de filme Netflix

Netflix angajează persoane care să urmărească tot conținutul unui film sau serial, înainte să fie difuzat. Rolul acestei persoane este de a revizui și de a atribui fiecărui film sau serial eticheta corectă și de a-l încadra în categoria corespunzătoare, pentru o cât mai ușoară utilizare a platformei. Câștig posibil: 50,000 $/an.

Scufundător după mingi de golf

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu mingile de golf atunci când ajung în apă? Există persoane angajate pentru a recupera aceste mingi și a le readuce pe teren, pentru a fi curățate și folosite ulterior din nou. Câștig posibil: 200$/zi. 

Chiar dacă poate părea greu de crezut, profesiile enumerate în rândurile de mai sus chiar există, iar pe lângă acestea, cu siguranță, mai sunt și altele cel puțin la fel de interesante și pline de provocări. În cazul în care cunoști și alte profesii inedite, ne-ar plăcea să le împărtășești cu noi!