Categorii
Sfaturi

Târgul de Cariere IT devine Cluj Tech Society

În 2012, noi cei de la Târgul de Cariere, după aproape un deceniu de experiență în evenimente de recrutare pe toate domeniile, am hotărât să facem la Cluj și un târg dedicat exclusiv celor ce lucrează în industria IT.

Dar Clujul este un oraș în care tehnologia se dezvoltă cu pași extrem de rapizi, așa că am decis să facem un step-up și să evoluăm evenimentul și spre alte instrumente profesionale prin care participanții au ocazia să își arate sau să își dezvolte aptitudinile: speed coding challenge, training sessions, o zonă de esports, conferințe și alte activități conexe, completate și cizelate de la o ediție la alta. 

Iar acum, după 6 ani, am s-a simțit nevoia redenumirii acestui eveniment complex, pentru a comunica mai bine tot ceea ce se întâmplă în cele două zile de evenimente. Astfel, îți prezentăm Cluj Tech Society, nume ce înglobează două zile la scenă deschisă, prezentări interactive, demonstrații și workshop-uri, completate de sesiuni de împărtășire de experiențe la care participă antreprenori, angajatori și candidați cu potențial, precum și zone dedicate celor pasionați de gaming sau de coding. 

Edu Tech- tema conferinței din această toamnă

De-a lungul celor cinci ani de când am început acest concept de eveniment, Cluj Tech Society a crescut odată cu nevoia de cunoaștere întâlnită în acest domeniu, astfel că la cea mai recentă ediție au participat aproximativ 100 de companii din IT.

Ediția din această toamnă este dedicată temei EduTech (Education and Technology), printre cei prezenți la conferință numărându-se Eden Lazaness, Head of Innovation la King’s College, reprezentanți ai companiilor Google (Zurich) și Testerum (Amsterdam).

EduHack 

Avem și un hackathon, numit EduHack, ce va aduce în același spațiu membri importanți din domenii esențiale pentru optimizarea problemelor din diverse industrii. Practic, acesta însumează două zile de lucru intens, 40 participanți și rezultate cuantificabile, premii și cercetare directă, folosind resursele disponibile la fiecare eveniment, atât în rândurile miilor de participanți, cât și în interacțiunea directă cu fiecare companie prezentă.

Wikipedia și educația deschisă 

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc și un Editathon cu numele „Wikipedia și Educația deschisă”, workshop realizat în colaborare cu Wikimedians din România. În cadrul acestuia, vizitatorii vor avea posibilitatea să învețe cum să scrie, editeze și promoveze articole pe cea mai mare platformă online în domeniul educației: Wikipedia.

 

Digital Crusade la Cluj Tech Society

Tot în cadrul Cluj Tech Society vom aduce și o componentă distractivă, nu doar interactivă și anume, un campionat de e-sports. Conceptul, denumit Digital Crusade, a fost lansat la Cluj în toamna anului 2018, extins la Chișinău și Sibiu în toamna anului 2019 și va ajunge la Iași în toamna acestui an. Se estimează participarea a zeci de echipe sau jucători individuali, dintre cei  mai competenți, dar și amatori, cu peste 100 de oameni implicați activ și peste 500 de participanți din public, special veniți pentru a fi parte din joc.

În fiecare sezon, la eveniment au participat aproximativ 5.000 de persoane interesate de acest domeniu, iar interacțiunea directă dintre candidați, angajatori, speakeri și gameri a creat mediul perfect pentru a transforma ideile fiecăruia într-o sursă de inspirație pentru noi proiecte, dar și pentru dezvoltarea comunității de IT din România.

 

Exit mobile version