Categorii
Sfaturi

Târgul de Cariere revine la Chișinău în această primăvară!

Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din țară, revine în primăvara aceasta la Chișinău, în perioada 10-11 aprilie 2020, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Zeci de angajatori vor participa la eveniment, oferind sute de locuri de muncă, atât pentru persoane aflate la început de drum profesional, cât și pentru cei cu experiență pe piața locurilor de muncă.

La eveniment sunt așteptați peste 4000 de candidați și peste 50 de companii cu sute de locuri de muncă – atât locale, cât și în străinătate. Fiecare companie este în căutare de talente și oameni dornici de a-și construi o carieră. Printre companiile prezente la Târgul de Cariere se numără VictoriaBank, Rogob, Step IT, Kaufland, Metro, MAIB și încă 30 dintre cei mai importanți angajatori din țară.

Poți aplica la stand și poți avea un interviu pe loc având nevoie doar de CV. Cele mai multe joburi disponibile vor fi în domeniile vânzări, IT, inginerie, financiar-bancar, limbi străine (call-center).

Statisticile arată că acestea sunt și cele mai bine plătite domenii din Moldova, dar și cele care se bucură de cea mai mare popularitate în rândul tinerilor.

La ultima ediție Târgul de Cariere, 46% dintre participanți au avut vârsta cuprinsă între 21-30 de ani și tot atâția sunt absolvenți de licență. Cei mai mulți dintre vizitatori sunt vorbitori de limba română, rusă și engleză. În colaborare cu Magenta Consulting, am colectat date relevante despre profilul vizitatorilor la Târgul de Cariere. Evaluând nivelul de satisfacție față de mai multe aspecte din cadrul evenimentului, cei mai mulți (98%) au rămas satisfăcuți de atmosferă generală a evenimentului. O pondere de 85% dintre participanții la interviu până acum au avut job full-time plătit, iar 42% dintre cei intervievați au peste 5 ani experiență profesională.

 “La ultima ediție a Târgului de Cariere Chișinău, pe parcursul a două zile ale evenimentului, am interacționat cu aproximativ 200 de persoane. După eveniment, ofertele noastre au fost acceptate de cel puțin 15 persoane”. Declară Cristina Spînu, Director Resurse Umane F.P.C. „Rogob”.

În 2012, Târgul de Cariere a organizat primul său eveniment de recrutare în Chișinău. După opt ani, schimbările sunt vizibile. Din ce în ce mai multe companii din Republica Moldova participă la eveniment, iar candidații interesați de un loc de muncă sau de schimbarea acestuia depun CV-uri în fiecare sezon la locul de muncă dorit și sunt angajați cu succes. Târgul de Cariere a devenit cel mai cunoscut eveniment de recrutare din țară, iar oportunitățile de angajare sunt din ce în ce mai numeroase și variate. De la 18 companii în 2012, am ajuns la peste 40 în toamna anului 2019, iar numărul candidaților crește și el, constant, la ultima ediție fiind prezenți aproximativ 4500 oameni.

Târgul de Cariere Chișinău are loc pe 10-11 aprilie, la Palatul Național “Nicolae Sulac”, între orele 10.00 – 17.00,  iar intrarea este liberă. Detalii găsiți pe www.targuldecariere.md.