Categorii
Joburi

360 de angajatori recrutează în această primăvară la Târgul de Cariere

Cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova, Târgul de Cariere (TdC) pregătește o nouă ediție, în această primăvară. Mii de locuri de muncă, internshipuri, stagii de practică și oportunități de voluntariat sunt disponibile la evenimentele ce vor avea loc în perioada 9 martie – 3 mai.

Prima oprire este la Iași (9-10 martie, Palas), eveniment ce va include și o zonă dedicată industriei IT&C. Urmează Sibiu (13-14 martie, Sala Polivalentă), Brașov (20-21 martie, Kronwell Hotel), Chișinău (27-28 martie, Palatul Național “Nicolae Sulac”), Cluj Global (17-18 aprilie, Sala Polivalentă), Cluj IT (19-20 aprilie, Sala Polivalentă), Târgu-Mureș (24 aprilie, Hotel Plaza), Oradea (26 noiembrie, Trade Center) și Alba Iulia (3 mai, Alba Mall).

Organizatorii așteaptă la cele nouă târguri peste 360 de companii locale și multinaționale, alături de peste 25.000 de tineri interesați să își găsească jobul potrivit.

Locuri de muncă din cele mai diverse domenii

Târgul de Cariere aduce împreună angajatori din toate domeniile de activitate, iar oportunități sunt atât pentru cei care au experiență, cât și pentru cei aflați la început de carieră. Companiile și organizațiile caută colegi noi în domenii precum inginerie, IT&C, servicii, consultanță, producție, retail, auto & automotive, servicii financiare, energie, telecomunicații, farma & medical, recrutare, marketing, sector bancar, asigurări, educație, training, turism, logistică, transport.

Recrutări fac companii precum Star Transmission, Kaufland, Lidl, Azets, Michelin, Emerson, Bombardier, Genpact, Porsche Engineering, Bosch, Accenture, Delphi, Amazon, SCC Services, Continental Sibiu, Stefanini, CIE Matrocon și multe altele.

De asemenea, mulți angajatori din domeniul IT&C s-au arătat interesați să recruteze la Târgul de Cariere. Amintim companii ca Siemens, Magneti Marelli, MindMaze, Halcyon Mobile, Beespeed, Steelcase sau Eset.

În cadrul târgurilor vor fi organizate și workshopuri și traininguri cu participare gratuită, la care se adaugă concursuri de tip Speed Challenge.

“Târgul de Cariere a ajuns la 12 ani de evenimente. Un număr impresionant de întâlniri facilitate intre angajatori și potențiali angajați, un număr mare de vizitatori care și-au îmbunătățit parcursul carierei. Ne bucurăm că în toată aceasta perioadă am devenit partenerul de încredere al tuturor companiilor care investesc în brandul propriu și care sunt mereu în căutarea celor mai buni angajați.

Ce s-a schimbat în 12 ani? Schimbările sunt vizibile de la o ediție la alta și sunt generate de comportamentele din piață. Acum, mai mult ca oricând, talentele caută oportunități de angajare în afara țării, iar pentru noi și pentru angajatori e tot mai provocator să îi facem să se gândească să rămână în România. De aceea, sezonul acesta încurajăm startupurile românești să vină la Târg, oferim informații despre finanțări și completăm paleta de experiențe de carieră cu stagii de internship și voluntariat în cele mai diverse locuri.

Ce nu s-a schimbat in 12 ani? Dorința noastră de a atrage cât mai multe companii cu cât mai multe oferte de job, pentru că despre asta este vorba la Târgul de Cariere – despre variante atractive pentru orice persoană interesată să își găsească un loc de muncă, o oportunitate care poate crește într-o carieră”, declară Mihai Cotos, fondator Târgul de Cariere.

Apel pentru startupuri

Pentru prima dată la Târgul de Cariere va exista și o zonă dedicată afacerilor la început de drum.

“La evenimentele din Iași, Brașov, Cluj-Napoca și Chișinău le dăm ocazia startupurilor să se înscrie și să participe gratuit la TdC. Dorim, în acest fel, să creăm o punte între startupurile din România și peste cei 25.000 de persoane care ne vizitează evenimentele în fiecare sezon. Vom selecta un număr de 12 startupuri în acest proiect, iar primul pas din parteal celor care doresc să facă parte din Startup Area este să completeze acest formular: http://www.targuldecariere.ro/startup/ declară Ioana Oros, PR Manager Târgul de Cariere.

Se caută voluntari în cele mai cool proiecte

La ediția din această primăvară va fi pus un accent deosebit pe programele de voluntariat. Astfel, Târgul de Cariere a încheiat un parteneriat strategic cu Electric Castle, cel mai mare festival de muzică electronică din România. Reprezentanții evenimentului vor recruta viitori voluntari pentru Electric Castle 2018 la evenimentele TdC din Sibiu, Iași, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea și Alba Iulia.

De asemenea, programe de voluntariat vor fi oferite de AIESEC, BEST, Un Youth România și Omnipass.

Câștigă unul din cele șapte abonamente la Electric Castle

Organizatorii au lansat și un concurs la nivel național: tinerii care participă la evenimentele de recrutare din Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Brașov, Târgu-Mureș, Oradea și Alba Iulia au șansa să câștige unul dintre cele șapte abonamente la Electric Castle 2018. Concursul a fost lansat pe pagina de

Facebook a evenimentului: www.facebook.com/targuldecariere.

Târgul de Cariere se desfășoară de 12 ani în cele mai mari orașe din țară, însumând până acum 142 de ediții. Mai multe detalii găsiți pe www.targuldecariere.ro.