Categorii
Joburi

Târgul de Cariere pregătește un nou sezon de evenimente de recrutare

Toamna 2019 se anunță a fi un anotimp plin pentru Târgul de Cariere, cu un nou sezon de evenimente de recrutare în România și Republica Moldova. Începând cu 11 octombrie 2019, la Iași și finalizând în 22 noiembrie la Mureș, companiile interesate în recrutarea de personal, pe domenii diverse, își pot prezenta ofertele de angajare direct candidaților, recrutând în timp real sau putând stabili interviuri directe cu aceștia.

La fiecare eveniment organizat de Târgul de Cariere participă între 1.200 și 8.000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în special tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani. Tendința este aceea de creștere a mediei de vârstă a persoanelor prezente la târgurile de recrutare, iar în funcție de orașul de desfășurare a evenimentului, pregătirea și experiența profesională a candidaților este mai accentuată, cu mai multe skill-uri necesare anumitor poziții profesionale.
Aproximativ 400 de companii active au fost reprezentate la ediția de primăvară a Târgul de Cariere, oferind, celor peste 30.000 posibili candidați, locuri de muncă din categoriile entry level, nivel mediu și avansat, oportunități de realizare profesională și avansare în carieră. Pentru sesiunea de toamnă se anunță și mai multe companii participante, evenimentele crescând în volum de participanți pentru fiecare oraș în parte. Domeniile din care provin companiile sunt diverse, de la Retail, Resurse Umane, Inginerie sau Financiar-Bancar și până la Automotive, Turism, Contabilitate, Consultanță și IT.
În plus, pentru fiecare dintre cele 8 evenimente desfășurate, Târgul de Cariere implementează diferite concepte de activări și acțiuni menite să atragă participanți cât mai mulți și din domenii cât mai diverse. Astfel, în cinci din cele șapte orașe vor avea loc Gaming Tournaments dedicate tinerilor pasionați de jocuri tip arcade sau MOBA, iar în două locații vor fi organizate evenimente tip Hackaton menite să stimuleze interactivitatea și implicarea participanților.


Clujul reprezintă una dintre locațiile speciale pentru desfășurarea evenimentelor de recrutare, aici având loc două evenimente diferite, pe parcursul aceluiași sezon:
– Târgul de Cariere #IlovemyJob, eveniment de recrutare în domenii diverse, completat de conceptul I ❤ Job Academy (o serie de conferințe și workshop-uri tematice, cu scopul de perfecționare a abilităților candidaților)
– Cluj Tech Society #TDCIT, eveniment ce înglobează atât conceptul de recrutare dedicat domeniului IT, cât și unul de prezentări interactive, demonstrații și workshop-uri în IT, la care participă antreprenori, angajatori și candidați cu potențial.
În ultimii șapte ani, evenimentele de recrutare organizate de Târgul de Cariere au cunoscut o creștere constantă de 10% atât a numărului de participanți cât și a companiilor prezente.
Pentru detalii privind fiecare eveniment de recrutare în parte, consultați lista de evenimente de mai jos:
Târgul de Cariere Iași 
Târgul de Cariere Cluj – I love my job Academy
Târgul de Cariere Brașov
Târgul de Cariere Chișinău
Târgul de Cariere în IT – Cluj Tech Society
Târgul de Cariere Oradea
Târgul de Cariere Sibiu
Târgul de Cariere Mureș