Categorii
Sfaturi

Demisia. E mai bine să rămâi sau să pleci?

Cât de mult îți iubești jobul și cât de mult te iubește el pe tine? Avem și #altaintrebare. Ai curajul să-ți dai demisia atunci când simți că nu mai e acolo locul tău? Și cum îți dai seama de asta?

La Târgul de Cariere lansăm Standul de Demisii, locul unde poți decide dacă e mai bine să rămâi la actualul job sau ar trebui să-l schimbi. Vei discuta cu specialiști în recrutare și cu psihologi despre situația actuală de la jobul tău și vei putea lua o decizie informată privind viața ta profesională. Dacă ai anumite dificultăți sau simți că relația ta e tensionată la job, experții în domeniu îți vor da sfaturi care să te ajute să dezamorsezi conflictul. Desigur, discuția e confidențială.

Dacă iei în considerare o schimbare în carieră, poți discuta cu consultanți specializați despre procedurile legale pe care trebuie să le respecți în cazul unei demisii, precum și despre posibilități de luat în calcul pentru construirea următorilor pași în carieră. Mai mult, dacă decizi să-ți schimbi jobul, poți aplica pe loc la posturile disponibile în cadrul companiilor participante la TdC.

De ce un stand de demisii la Târgul de Cariere?

Vrem să vedem cât mai mulți oameni împliniți cu ceea ce fac la job. Știm că decizia de a pleca sau de a rămâne la un loc de muncă nu e întotdeauna ușoară, trecem de multe ori prin adevărate lupte interioare și ne e greu să luăm o decizie. E nevoie de curaj, dar și de informații. Aici intervine expertul, care discută cu tine despre ce merge bine și ce merge rău la job, căutați împreună soluții, iar la final poți să ai o privire de ansamblu și poți lua o decizie.

Pe lângă joburile prezentate la standurile angajatorilor, poți opta direct la eveniment pentru internship-uri, stagii de voluntariat, burse de studii sau cursuri și ateliere profesionale.

Târgul de Cariere are loc în martie-aprilie în 7 orașe din România și Republica Moldova. Te așteptăm la Cluj, Iași, Brașov, Sibiu, Chișinău, Oradea și Târgu-Mureș.