Categorii
Joburi Sfaturi

Zece motive pentru care să pui în calendar ediția de toamnă a Târgului de Cariere

E foarte posibil să nu te tragă inima să-ți faci planuri pentru cariera ta, mai ales acum, în toiul verii, când toate gândurile și energia zboară – probabil – spre tărâmuri exotice și însorite. Dar… Da, există aici un “dar” care-ar trebui să te pună pe gânduri, măcar puțin. Nu-ți cerem să fii furnicuța harnică din celebra fabulă, ci doar să-ți faci niște planuri mai serioase pentru la toamnă. Pentru că între 22 septembrie și 16 noiembrie, cam toți marii angajatori din țară – și, oricum, cei care contează cel mai mult – vor aduce pentru tine mii de oferte care mai de care mai atractive, la Târgul de Cariere.

De ce să treci în calendar Târgul de Cariere? Ar fi multe-multe motive, și toate în favoarea ta, al celui care vrei să crești mare, dar nu oricum, ci împlinit și fericit cu ceea ce faci. Nu mohorât în fiecare zi de luni, nici cu jumătăți de măsură în desaga vieții tale de birou.

Dar hai să le punctăm, pe rând:

1. Ai trei luni și opt orașe pentru “explorarea” ofertelor de joburi

Ediția din această toamnă a Târgului de Cariere se desfășoară între 21 septembrie și 16 noiembrie, în opt orașe, dintre care șapte în România, plus Chișinău, capitala Moldovei. Ai, așadar, tot timpul la dispoziție pentru a te pregăti, pentru a urmări cele mai bune oferte de joburi sau internshipuri. Ca să-ți fie mai ușor, lăsăm aici și calendarul de toamnă, pe care-l găsești și pe pagina noastră de Facebook, la secțiunea Evenimente.

Chișinău – 21-22 septembrie, Palatul Național “Nicolae Sulac”

Cluj Global – 3-4 octombrie, Sala Polivalentă

Iași – 12-13 octombrie, Palas

Târgu Mureș – 16 octombrie, Teatrul Național

Alba Iulia – 18 octombrie, Alba Mall

Sibiu – 23-24 octombrie, Sala Polivalentă Transilvania

Brașov – 30-31 octombrie, Kronwell Hotel

Cluj IT – 9-10 noiembrie, Sala Polivalentă

Oradea – 16 noiembrie, Trade Center

2. Vezi online, în timp real, cine sunt angajatorii care participă la fiecare târg

Dacă te interesează o companie anume la care vrei să te angajezi sau, pur și simplu, vrei să afli toți angajatorii care vin la unul dintre evenimentele TdC, ești la doar un click distanță de aceste informații. Pe www.targuldecariere.ro, alegi orașul în care vrei să participi, iar acolo îți vor apărea toți angajatorii care s-au înscris la târg. Bineînțeles, lista este actualizată în timp real. Mai mult, dacă vrei să afli și ce fel de oferte au acele companii, este de ajuns să intri pe numele angajatorului și îți vor fi afișate joburile disponibile.

3. Intrarea este liberă, trebuie doar să vii

Da, toate evenimentele TdC oferă acces gratuit tuturor participanților. Și nu numai, ci multe alte avantaje – locații accesibile, spațioase, și evenimente gândite în așa fel încît să găsești repede și ușor ceea ce cauți.

4. Ai o experiență plăcută cu angajatorii

Nu ești singurul care se gândește cu stomacul strâns de emoție la interviul de angajare. Dar, hei, la TdC emoțiile nu-și au locul, pentru că la toate standurile companiilor vei întâlni oameni cu zîmbetul larg, care abia așteaptă să îți povestească despre compania lor, despre cât de cool e viața lor la birou, despre programele lor de internship. Iar în cazul unei compatibilități, Swipe Right. Sau, mai bine zis, ești programat numaidecât la un interviu.

5. Da, avem cafea!

Dacă ai mai fost la TdC, probabil ai trecut pe la Coffee Point-ul nostru, cel mai fierbinte punct, mai ales la orele matinale. O pauză de cafea te va ajuta să-ți aduni gândurile, să te reîncarci sau, de ce nu, să ai o discuție degajată cu unul dintre angajatori.

6. Înveți la workshopurile organizate de TdC

La multe dintre evenimente noastre, mulți specialiștii vin să susțină workshopuri, pe diferite teme de interes. Înveți de la ei cum să te pregătești pentru un interviu, spre exemplu, dar și lucruri mult mai complexe, din diferite domenii de activitate. În primăvară, companii mari, ca Bosch, Star Transmission, Siemens sau Yardi, au organizat workshopuri și concursuri cu participare gratuită pentru toți doritorii. Este o experiență frumoasă, care te ajută, de multe ori, să-ți descoperi talente sau aptitudini de care nici tu nu știai.

7. Primești consiliere în carieră

Dacă ești mai puțin experimentat și nu știi, spre exemplu, dacă CV-ul tău are toate atuurile pentru a fi angajat, te ajutăm noi să o faci. Avem mereu activări și standuri unde vei primi consiliere în carieră de la psihologi, oameni de HR, în general persoane cu multă experiență în recrutare.

8. Avem multe zone de relaxare

Știm: să alergi după jobul visat poate fi obositor. De aceea gândim mereu zone de relaxare, cu bean bag-uri, mese și scaune comode, zone de Gaming sau standuri unde îți poți face poze profesioniste de CV.

9. Găsești oferte, fie că ești junior, fie că ai experiență de mai mulți ani

Nu este nevoie să cauți foarte mult un job la Târgul de Cariere, pentru că oferte sunt pentru toată lumea. Să nu-ți treacă prin minte că, dacă ai trecut de o anumită vîrstă au dacă ai experiență de câțiva ani, nu vei găsi nimic care să ți se potrivească. Angajatorii sunt mereu în căutare de viitori colegi valoroși – doar se spune că trăim într-o piață a angajatorului, nu? Așadar, asul este la tine în mânecă, tu alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine!

10. Întâlneștii oameni care te inspiră

Nu e puțin lucru să găsim modele în viața profesională. Mereu e loc de învățat, de explorat și de aflat lucruri noi. De aceea, la TdC vei găsi mereu oameni care să te inspire. Poate fi un tânăr antreprenor, care participă la eveniment cu noul lui start-up – da, avem și zonă de Start-up. Poate fi unul dintre speakerii pe care-i vom invita să-ți vorbească sau poate fi, pur și simplu, un voluntar TdC, care te va motiva să faci mai multe pentru tine. Pentru că, la Târgul de Cariere, este vorba, în primul rând despre pasiune și despre #ILoveMyJob.